6 Haziran 2011 Pazartesi

Gördüğüm kadarıyla aranızda en küçük benim. Sizler alan seçimini yapmış, belki lisenin sonuna gelmiş, belki üniversitesini okumuş hatta belki de çalışan insanlarsınız. Ama ben daha alan seçmedim. 4 yıldır iç mimarlık istiyordum ben ama bu dönem acaba dil mi okusam diye düşündüm. Hani sayısal okumayacağım o kesin, mimar olmak isterim ama onu olmak için 3 yıl daha biyolojiyle kimya çekemem yanii. Gel gelelim tm mi dil mi. Tm seçcem de bir sürü seçenek arasında bana uyan bir tek iç mimarlık ve çevre tasarımı var, dilde de 3 seçenek arasında bana uygun bi ingilizce öğretmenliği var. Hani ben diyordumki dil okuyayım ama dersaneyle filan tercihlerimi iç mimarlıktan yapayım. Çevremdekilere göre bu bir hayal ama hayaldi gerçek oldu demek isterdim. Ama demem güzel laf değil o, pek de gerçek olmadı çünkü bizim hayallerimiz.
 Bi de benim gelecekle ilgili şöyle bir planım vardı; ben iç mimar olacaktım, eşim mimar, eşimin arkadaşı da inşaat mühendisi olacaktı ve biz üçümüz ev yapacaktık. Nasıl ama?^^ Ya da ben iç mimar, eşim inşaat mühendisi olacaktık öyle yapacaktık.
Ortaokuldayken ingilizceyi yapabiliyordum ama ilgim yoktu, aynı durum bu yılın birinci dönemi için de geçerliydi ancak şimdi öyle değil. Bu dönem ilgim oluşmaya başladı, sınıf öğretmenimiz ilgin arttı bunu notlarında destekliyor zaten, dedi ve İngilizcecimizi de (sınıf örtmenimizde olur kendileri) çok seviyorum. İlgi olduğu müddetçe de dil okumak eğlenceli olur. Hem dilde coğrafya yook, edebiyat değil de dil anlatım ağırlıktaa, matematik bildiğim kadarıyla sadece son sene vaar. Ben matematiği de severdim ama onu da bu dönem sevmemeye başladım, zaten ortalamam 1e düştü asabım bozuk. Ama göt olsun, karne ortalamam 55ten fazla oldğu için onun dersini vermeme gerek kalmıyor. Hoş o niye göt olacak o var. Neyse biz gelelim dil mi tm mi ye. Ben İngilizce örtmeni olacağım, sonra iç mimar biriyle tanışacağım ve o an psikolojim darma duman olacak. Ah laan ben de  iç mimar olacaktım, havalarına filan gireceğim böyle. Örtmenlikte güzel ama yaşlanınca çekilmez heralde ya, hem sen çekemezsin hem öğrenci. Tabi benim ruhum genç kalır :P İç mimarlıkta özel sektör, ben yapamam özel sektörde heralde ya. Babamda sağolsun yaklaşık 4 yıl sustu, sonra 1 ay önce açtı ağzını mimarlıkla ilgili. Özel sektöre antipatiği var da kendilerinin :) Öğretmenlik kadrolu sonuçta ve babam ingliceye karşı ilgim olmasını istemiştir hep. Belki küçükken onun uğraşları yüzünden sevemedim ingilizceyi.
Neyse benim size sormak istediğim şu; var mı öyle iç mimar ya da ingilişçe öğretmeni tanıdığınız? Varsa ve onlara ulaşmamda sakınca yoksa lütfen bana ulaşın :) Bu da gelecek yani..
     Esen kalıın

1 yorum:

  1. Önce ev yapma hayalinden başlamak istiyorum :) Bunun için bir mimar, bir elektrik-elektronik mühendisi, bir makine mühendisi, bir inşaat mühendisine ihtiyacın var. Bu durumda eşinin akrabalarına ya da arkadaşlarına bakmalısın :) Tüm imzalar bedavaya gelsin.

    Bölüm seçmene aslında tam olarak bir şey söylemek istemiyorum; ama özel sektör konusunda baban haklı. Ayrıca bir bayan olarak öğretmen olman ileride çok işine yarayabilir. Öğretmen değilim ama arkadaşlarım çok rahat. Bir de ingilizce öğretmeni olmak için kpss'ye hazırlanan arkadaşım var, açıkçası o durumun da kendine göre sıkıntıları var.

    YanıtlaSil